Verbouw

Verbouwen van woningen
Door de jaren heen veranderen uw woonwensen. Door gezinsuitbreiding, de behoefte aan een kantoor aan huis of een slaap-/badkamer op de begane grond wilt u uw woning anders gebruiken. Verbouwen is dan meestal voordeliger dan verhuizen. U kunt uw woonruimte vergroten of anders indelen door:

  • een dakkapel of een dakraam
  • een opbouw op uw garage of woning
  • uw garage in woonruimte of bedrijfsruimte te veranderen
  • uw woning met een aanbouw te vergroten
  • de indeling van de woning te veranderen

Wij zorgen eventueel ook voor het tekenwerk en de aanvraag van vergunningen.

Dakkapel of dakraam
Met een dakraam heeft u direct meer licht in een ruimte. Een dakkapel, met een schuin dak, een plat dak of waarbij de nok aan een of twee zijden is verhoogd, geeft direct meer ruimte. De grootte en materiaalkeus van de dakkapel bepalen de hoogte van het budget dat u nodig heeft.

verbouw-heebing verbouw-heebing2

Opbouw op uw garage of woning
Op het platte dak van uw garage biedt een opbouw extra leefruimte. Het mooiste effect krijgt u als u de opbouw aanpast aan de stijl van uw woning. Een opbouw op uw garage of woning is ook mogelijk als u een schuin dak heeft. We liften dan het dak en bouwen eigenlijk een extra woonlaag.

Garage in woonruimte of bedrijfsruimte veranderen
Door uw garage bij uw woning te betrekken heeft u snel meer leefruimte. Zo kunt u uw keuken verplaatsen en zo uw woonkamer vergroten. De garage is ook te verbouwen naar slaap- en/of badkamer. Door van uw garage bedrijfsruimte te maken, kunt u ook profiteren van belastingvoordeel. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden.

Woning met aanbouw vergroten
Afhankelijk van de grootte van uw kavel en de ligging van uw woning is het mogelijk om extra ruimte te creëren met een aanbouw. Dat kan variëren van het opschuiven van uw pui tot vergroten van uw woning met meerdere bouwlagen. Steeds vaker vergroten wij huizen, zodat ze daarna geschikt zijn voor bewoning door meerdere generaties.

Indeling van uw woning veranderen
Als u een nieuwe woning laat bouwen, kunt u deze aanpassen aan uw gezinssituatie. Als u een bestaande woning koopt, past u zich aan. Door de indeling van uw woning te veranderen, krijgt u toch een woning die bij uw situatie past. Bijvoorbeeld door van 4 kleine kamers 3 grote te maken. Of door van (een deel van) een slaapkamer een badkamer te maken. Wij verzinnen de meest creatieve oplossingen!

Vergunningen
Elke gemeente stelt andere eisen aan het bouwen van een nieuwbouwwoning. Uw tekening wordt getoetst aan het bestemmingsplan, aan veiligheidseisen, de welstandsnota en bouwkundige voorschriften. Als u ons als aannemer een vergunning laat aanvragen, ziet de gemeente dat een specialist naar de tekening heeft gekeken en kan de procedure sneller verlopen.

Duurzaam verbouwen
Bij duurzaam bouwen denkt u misschien meteen aan nieuwbouw. Een woning of bedrijfspand waar de nieuwste technieken worden toegepast, zoals warmteterugwinning, gescheiden watersystemen en optimale isolatie. Het verbeteren van bestaande bouw is juist het meest duurzame en milieuvriendelijk. Het produceren en vervoeren van materialen voor nieuwbouwwoningen en nieuwe bedrijfspanden kost altijd energie. Een oud huis renoveren, kan daardoor veel duurzamer zijn dan een geheel nieuw gebouwd CO2 neutraal gebouw.

De uitdaging van duurzaam verbouwen is om deze woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd. Met dubbel glas en isolatietechnieken brengen we het energieverbruik van oude woningen terug naar de normen voor nieuwbouw. Ook financieel is dat een interessante optie. Verbouwen is vaak goedkoper dan nieuw bouwen.

Meer weten over verbouw? Neem dan contact met ons op.